fbpx

Rutele de maxi-taxi nu vor mai circula prin Chișinău? Transportatorii anunță că mai multe sectoare ale capitalei ar putea rămâne fără servicii de transport public

Administratorii companiilor care gestionează rutele de maxi-taxi anunță că mai multe sectoare ale capitalei ar putea rămâne fără servicii de transport public. Asta după ce autoritățile le-ar fi ignorat solicitările referitoare la majorarea prețului pentru o călătorie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, din 2016, administrația publică locală ar fi acordat mai multe facilități autobuzelor și troleibuzelor, inclusiv subvenționarea Parcului Urban de Autobuze și Regiei Transport Electric, pentru a compensa diferența dintre tarif și sinecost. Totodată, în perioadă menționată, companiile care administrează rute de maxi-taxi nu au avut parte de aceste beneficii, unica lor sursa de venit fiind taxa achitată de pasageri, transmite agora.md.

„Condamnăm cinismul manifestat de Primăria Chișinău față de reglementarea tarifară și avertizăm că multe sectoare ale capitalei pot rămâne fără servicii de transport public. După două adresări către Primărie și DGTPCC, precum și după prezentarea calculelor, nici o persoană din conducerea de vârf a Primăriei nu a manifestat dorința de a discuta cu noi problemele din transport, inclusiv chestiunea tarifului”, se arată în mesajul publicat de transportatorii de microbuze.

Conform calculelor realizate de transportatori, tariful pentru o călătorie cu microbuzul ar trebui să constituie 9,81 lei. Totodată, ei spun că dacă ar beneficia de aceleași condiții ca întreprinderile municipale, atunci taxa ar putea fi de 6,5 lei.

Articole asemănătoare

Back to top button