fbpx

Rusia: Autoritățile vor trimite paznici în școli pentru a opri elevii să participe la manifestațiile pro-Navalnîi

Rusia intenţionează să trimită paznici în şcoli după manifestațiile împotriva plasării în detenţie a principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, pentru a-i împiedica pe elevi să participe la aceste demonstraţii.

Autorităţile ruse încearcă de mai multe zile să suprime prin toate mijloacele protestele organizate de susţinătorii lui Navalnîi, așa că personal special instruit ar urma să le vorbească tinerilor „pe limba lor” şi să discute cu ei despre mitingurile neautorizate, transmite digi24.

Acum, şcolile vor fi supravegheate mai mult, în condiţiile în care mulţi dintre protestatari sunt tineri.

Potrivit activiştilor în domeniul drepturilor omului, 205 de minori au fost arestaţi duminica trecută pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Ministrul educaţiei rus Serghei Kravţov nu vrea să lase această „muncă educaţională” doar pe seama profesorilor.

Personal special instruit va începe să lucreze în şcoli pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse de anul viitor, însă în zece regiuni desfăşurarea instructorilor va fi testată în următoarele câteva luni. Ei vor primi pe lună echivalentul a 160 de euro în plus la salariu.

Kremlinul luptă să ajungă la noua generaţie, care se informează de pe reţelele sociale, nu prin mass-media controlate de stat. Ca niciun alt politician rus, Alexei Navalnîi, 44 de ani, se bazează pe internet. El are la televiziunea de stat doar apariţii foarte scurte.

Până acum în Federaţia Rusă au avut loc două demonstraţii de mare anvergură pentru eliberarea lui Navalnîi şi împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

În multe şcoli din Rusia, atenţionări împotriva participării la proteste au fost făcute în clasă, însă aceasta pare să fi avut un efect contrar: la Moscova, unii părinţi au declarat că aceasta a fost pentru prima dată când copiii lor au auzit vorbindu-se vreodată de Navalnîi şi acum ei au început să manifeste şi mai mult interes pentru acţiunile lui.

Un tribunal rus l-a condamnat marţi pe Aleksei Navalnîi la tri ani şi șase luni de închisoare cu executare, decizie care este de aşteptat să atragă după sine şi mai multe proteste.

Citește și: Aleksei Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button