fbpx

Reținut de Revelion, în timp ce încerca să intre ilegal în Ucraina. Ce l-a determinat pe un bărbat să ocolească vama

În ajunul Anului Nou, polițiștii de frontieră din Copceac au dejucat planurile unui conațional care intenționa să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. Bărbatul s-a justificat prin faptul că avea interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, pe direcția localităților Copceac-Cairaclia, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac au observat un bărbat care se deplasa pe jos pe traseul național și care la un moment și-a schimbat direcția de deplasare.

O perioadă de timp acțiunile bărbatului au fost monitorizate și la doar câțiva metri de la linia frontierei cu Ucraina, polițiștii de frontieră au reținut necunoscutul, care era determinat să ajungă pe teritoriul statutului vecin.

În baza cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana era un cetățean moldovean, în vârstă de 38 de ani, originar din orașul Slobozia. Acesta avea asupra sa buletinul de identitate, dar și pașaportul.

Bărbatul a comunicat că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei întrucât a încălcat termenul de ședere. Motivul pentru care dorea să traverseze ilegal frontiera de stat era serviciul în orașul Odesa. Ca urmare, conaționalul a decis să pătrundă pe teritoriul statului vecin într-un mod ce nu se încadrează în normele legale de traversare a frontierei de stat.

Oamenii legii au întocmit proces verbal de constatare a unei infracțiuni, iar cazul este cercetat de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD, conform art. 27, art. 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button