fbpx

„Responsabilitatea poate salva vieți”. Recomandările Poliției în contextul Hramului Chișinăului

Poliția Republicii Moldova a venit cu câteva recomandări în contextul Hramului municipiului Chișinău. Oamenii legii recomandă respectarea regulilor de circulație, iar persoanele care consumă alcool să nu urce la volan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mâine, în 167 de localități din 35 de raioane ale țării, inclusiv și în municipiul Chișinău va fi sărbătorit Hramul, ceea ce generează dorința cetățenilor de a se întâlni cu rude, prieteni, poate chiar și la un „pahar” de vorbă.

Vrem ca această sărbătoare, precum și weekend-ul, să fie petrecute în siguranță, iar pentru asta toți trebuie să respectăm legislația.

Amintim că printre abaterile ignorate cel mai des de cetățeni sunt condusul în stare de ebrietate și nerespectarea măsurilor epidemiologice.

În acest context, Poliția Națională desfășoară Campania Tulburel, în primele 12 zile fiind depistați peste 120 de șoferi băuți la volan, majoritatea în stare avansată.

Pentru că statistica arată că Republica Moldova se află în zona roșie de răspândire a virusului COVID-19, iar zilnic, sute de persoane se infectează, îndemnăm cetățenii să respecte legea și măsurile impuse de autorități, iar noi, Poliția vom fi prezenți pe întreg teritoriul țării, ca fiecare dintre dumneavoastră să petreacă timpul în liniște și pentru prevenirea masivă a îmbolnăvirilor cu virusul de tip nou”, se arată în comunicatul Poliției.

Oamenii legii reamintesc:

  • nu urcați băuți la volan și respectați limita de viteză;
  • pietoni, traversați strada doar la trecerile pietonale, iar la cele dirijate de semafor doar la culoarea verde;
  • păstrați liniștea și nu consumați alcool în locurile publice.
  • evitați altercațiile și aveți grijă de copii și bunurile personale;
  • respectați măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19 (respectați regimul de autoizolare,
  • păstrați distanța fizică, purtați masca de protecție, evitați locurile aglomerate).
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button