fbpx

Republica Moldova: Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în weekend

Circa 1200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 astăzi, 25 iulie, în cadrul Maratoanelor organizate în raioanele Ialoveni, Briceni și UTA Găgăuzia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În total, în acest weekend în jur de 19.000 de persoane au fost vaccinate datorită acțiunilor de informare și vaccinare organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Asociației Studenților și Rezidenților USMF. Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

Toate acțiunile s-au desfășurat cu suportul Centrelor de Sănătate Briceni, Ialoveni și UTA Găgăuzia, spitalelor raionale, administrațiilor publice locale și Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF.

„Sincere aprecieri și recunoștință Centrelor de Sănătate, medicilor de familie, administrațiilor publice locale, medicilor voluntari, studenților USMF pentru sprijinul și eforturile depuse pentru vaccinarea și informarea cetățenilor. Intensificarea procesului de vaccinare e o acțiune mai mult decât importantă pentru a preveni o creștere activă a numărului de cazuri”, a menționat secretarul de stat, Denis Cernelea, potrivit MSMPS.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate 955.799 de doze de vaccin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button