fbpx

Reacția lui Petru Jardan după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară: „Se încalcă grav procedurile și drepturile”

Petru Jardan a venit cu o reacție după ce Parlamentul a votat ridicarea imunității parlamentare a acestuia. Deputatul susține că i-au fost încălcate drepturile, dar și nu s-au respectat procedurile din Legislativ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jardan a scris într-o postarea pe pagina sa de Facebook că revine în țară pe 24 septembrie și este dispus să se prezinte la organele de urmările penală, pentru înfăptuirea tuturor măsurilor ce se impun.

„Fiind într-o deplasare peste hotare din motive personale, am transmis o cerere președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, prin care am motivat imposibilitatea prezentării la ședința de astăzi și am solicitat să fie numită ședința comisiei juridice, numiri și imunități, unde urmează să fie examinată cererea procurorului, în orice zi începând cu data de 24 septembrie.

Comisia parlamentară nu a ținut cont de asta și a acceptat astăzi cererea Procurorului general interimar de ridicare a imunității mele de deputat în Parlament. Toate acestea se întâmplă în lipsa mea și fără a-mi oferi posibilitatea să-mi expun poziția atât în cadrul comisiei, cât și în plenul Legislativului, iar astfel se încalcă grav procedurile și drepturile, prevăzute de Constituție. Confirm încă o dată că voi reveni în țară pe 24 septembrie și sunt dispus să mă prezint la organele de urmări penală pentru înfăptuirea tuturor măsurilor ce se impun”, declară Petru Jardan.

Amintim că, ieri dimineața, Zinaida Greceanîi a anunțat că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunității deputaților Petru Jardan din Partidul ȘOR și Vladimir Cebotari din PDM. În cadrul ședinței de pe 19 septembrie, Parlamentul a votat lipsirea democratului de imunitate parlamentară, fapt care i-a făcut pe colegii săi de fracțiune să părăsească sala de ședințe în semn de protest. Ulterior, aceștia au anunțat că ar putea contesta decizia la Curtea Constituțională. Totodată, astăzi, 20 septembrie, Legislativul a votat și ridicarea imunității lui Petru Jardan. Cei doi deputați sunt suspectați că ar fi fost implicați în scheme ilegale privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button