fbpx

Raionul Orhei, iluminat aproape în totalitate. Isacova, un alt sat care are lumină noaptea pe străzi

Prilej de bucurie pentru cei aproximativ 2200 de locuitori ai satului Isacova, raionul Orhei. Sistemul de iluminat stradal, un amplu proiect realizat de echipa Consiliului Raional Orhei și primarii localităților din raion, a fost finalizat și dat în exploatare. 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Rețeaua de iluminat public stradal din Isacova are o lungime totală de 22 de kilometri și peste 600 de corpuri de iluminat economice, de tip LED. De asemenea, au fost modernizate punctele de măsurare ale celor șapte transformatoare electrice. Iluminarea satului Isacova a costat bugetul raionului Orhei 1,2 milioane de lei.

Potrivit primarul satului Isacova, Sanislav Cvasnîi, localnicii așteptau demult să apară lumina pe străzi, deoarece, în lipsa unui sistem de iluminat public, oamenii își puneau viața în pericol când mergeau noaptea pe stradă.

„Așteptările cetățenilor a fost îndreptățite. Acum străzile sunt iluminate bine și acest fapt le conferă siguranță. Vom continua dezvoltarea satului Isacova cu implementarea altor proiecte”, a dat asigurări primarul satului Isacova.

Majoritatea satelor din raionul Orhei sunt iluminare, datorită unui amplu proiect în acest sens elaborat de Consiliul Raional, în valoare totală de 45 de milioane de lei.

„Practic, toate localitățile din raion sunt iluminate integral. Nici pandemia și nici campaniile electorale, care se țin lanț, nu ne-a putut opri din realizarea obiectivelor noastre. Noi am lucrat pentru oameni, să aibă lumină și să le facem viața mai bună.

Așa cum bine se știe, după ce vom ilumina toate localitățile, vom continua să dezvoltăm raionul prin implementarea proiectelor importante ce țin de infrastructura rutieră. Orhei a devenit un raion model de dezvoltare, iar asta se datorează muncii asidue a echipei noastre, care e motivată în activitatea sa de încrederea orheienilor”, a declarat Dinu Țurcanu, la ceremonia de inaugurare a iluminatului stradal în satul Isacova.

Raionul Orhei numără 74 de sate. Consiliul Raional Orhei a alocat zeci de milioane de lei din bugetul raional pentru realizarea mai multor proiecte de infrastructură și educație.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button