fbpx

R. Moldova și România vor avea patrule comune în zona de frontieră

Republica Moldova și România vor avea echipe comune de patrule de poliție în zona de frontieră. Subiectul a fost pus în discuție în cadrul conferinței de deschidere a proiectului „Dezvoltarea unui concept de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova – România”. Astfel, ar urma crearea unei echipe comune de patrule de poliție în zona de frontieră moldo-română.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipele vor asigura creșterea prezenței poliției pe drumurile care leagă zona de frontieră și zonele de recreere, iar pe de altă parte, creșterea activității proactive în prevenirea contravențiilor și accidentelor de circulație rutieră, precum și a altor tipuri de infracțiuni cu impact transfrontalier.

Contractul de grant a fost semnat la 02 noiembrie 2020, iar perioada de implementare a proiectului este 18 luni și se va finaliza la 01 mai 2021.

Valoarea totală a proiectului este de 330 mii de euro. Partenerii de proiect beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 90% (297 mii de euro) din partea Uniunii Europene și contribuie cu 10% (33 mii de euro) din buget la implementarea proiectului.

Așadar, suma nerambursabilă din cadrul Proiectului, destinată activităților Inspectoratului Național de Securitate Publică este de 195.020 euro, iar pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui – 134.980 euro.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button