fbpx

R. Moldova a aprobat planul pentru 2021-2027 privind asocierea cu Uniunea Europeană

Comisia guvernamentală pentru integrare europeană s-a întrunit pentru prima dată în acest an, reuniune ce a fost dedicată planificării activității autorităților în contextul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (UE). Anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În cadrul reuniunii prezidate de prim-ministrul Natalia Gavrilița, membrii Guvernului au aprobat de principiu proiectul Agendei de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană 2021 – 2027.

„În următoarele luni Agenda de Asociere va trece prin procedurile de coordonare interne ale UE și în final va fi adoptată oficial prin procedura scrisă în cadrul Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană”, a menționat vicepremierul, ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Agenda vine să prioritizeze implementarea unor elemente din Acordul de Asociere precum și să contribuie la dezvoltarea și aprofundarea dialogului cu Uniunea Europeană pe noi domenii de cooperare, lucru ce va permite Republicii Moldova să beneficieze la maxim de beneficiile oferite de piața europeană.

„Aprobarea proiectului Agendei de Asociere ne permite să demarăm procesul de pregătire a unui nou document național de planificare a implementării Acordului de Asociere. În gestionarea acestui proces, MAEIE va coopera strâns cu Cancelaria de Stat”, a punctat ministrul Nicu Popescu.

Amintim că Republica Moldova a semnat în luna iunie 2014 Acordul de Asociere cu UE, iar în a doua jumătate a anului 2015, țara noastră urma să depună cererea de aderare la UE. Schimbarea situației economice și politice a dus la stagnarea procesului de aderare la UE.

Articole asemănătoare

Back to top button