fbpx

Puțin câte puțin, chișinăuienii vor avea casele mai încălzite. Câte blocuri au fost conectate la rețeaua de termoficare?

Primăria Chișinău informează că 2250 din obiectivele din municipiu care beneficiază de agent termic de la sursa centralizată, au fost deja fost conectate. Acesta reprezintă peste 50% din totalul de 4300 de obiective.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, beneficiază de încălzire toate cele 134 de instituții de educație timpurie din capitală care activează în prezent, inclusiv instituțiile din Dobrogea și Grătiești, care au solicitat conectarea luni. Informații în acest sens au fost prezentate de către Veaceslav Eni, director general al SA.„Termoelectrica”, în cadrul ședinței operative săptămânale.

De asemenea, sunt conectate la sursa termică 86 de școli și licee din cele 135, iar instituțiile medico-sanitare publice din municipiu, 62 de obiective, beneficiază în totalitate de termie, inclusiv o parte din acestea dispun de centrale termice autonome.

Cât privește situația fondului de locuințe, precizăm că sunt deja conectate 571 de blocuri multietajate din totalul de 2730. Cele mai multe obiective conectate – 348 sunt blocuri municipale, 117 – ale Asociațiilor de Proprietari ai Locuințelor Privatizate (APLP), 55 – aflate în gestiunea Cooperativelor de Construcții a Locuințelor (CCL) și 51 de blocuri departamentale.

Articole asemănătoare

Back to top button