fbpx

Programul „Rabla” în R. Moldova: Pentru mașina veche dată la reciclare, proprietarul ar putea obține reducere la procurarea unei mașini noi

Mașinile vechi ar putea fi date la reciclare, iar proprietarul ar putea obține o reducere la procurarea unei mașini noi. Proiectul ar fi asemănător cu cel cunoscut ca „Rabla”, din România, doar că recompensa o vor da importatorii de mașini. Potrivit Ministerului Mediului, acest proiect este o cerință a Uniunii Europene și are drept scop protejarea mediului, scrie tv8.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Totuși, indiferent de durata de exploatare a mașinii, revizia tehnică va demonstra, dacă vehiculul mai poate sau nu să fie pus în circulație.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Mediului, pentru a reduce poluarea din cauza mașinilor, impozitul anual pentru vehiculele vechi ar putea crește, astfel încât să-i determine pe proprietari ca să renunțe la ele.

Șoferii văd cu ochi buni această oportunitate. În opinia lor, astfel în țară ar fi mai puține mașini vechi, care poluează aerul.

Totuși, unii nu cred în faptul că așa un proiect ar putea fi pus pe roate și în țara noastră, spunând că este doar o amăgeală.

Această doamnă spune că mașina din imagine nu a fost clintită din loc de ani buni. Potrivit ei, mașinile abandonate trebuie să fie ridicate și duse la reciclare, pentru că știrbesc imaginea orașului.

Dacă acest proiect va fi implementat, atunci și importatorii de autovehicule vor fi obligați nu doar să vândă mașini, dar și să le primească pe cele vechi pentru reciclare.

Asemenea proiect a fost implementat anterior în România, dar și alte state din UE.

E vorba de programul „Rabla”. Proprietarii de mașini le pot preda producătorului sau importatorului, obținând o reducere la procurarea unui autoturism nou.

Articole asemănătoare

Back to top button