fbpx

Procurorii au ridicat de la domiciliul mamei lui Igor Dodon aproape 700.000 de lei, 17.000 de euro și 1000 de dolari

Procuratura Anticorupție vine cu precizări referitor la citarea mamei ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit procurorilor, oamenii legii au ridicat de la domiciliul acesteia 689.600 de lei, 17.005 euro și 1000 de dolari a căror proveniență urmează a fi cercetată. O parte dintre bani a fost depistată într-un plic cu sigla unui partid la care a avut apartenență Igor Dodon. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Având în vederea acuzațiile aduse procurorilor la instrumentarea dosarului penal privind învinuirea ex-Președintelui Republicii Moldova, ținem sa precizăm că, unele din rudele fostului șef de stat sunt cercetate pentru complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Or, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestor persoane au fost depistate și ridicate bunuri, bani și documente care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunii sau rezultate din aceste fapte”, se arată în nota instituției.

Procuratura Anticorupție menționează că mama fostului șef de stat este așteptată vineri, 15 iulie, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățire ilicită.

„Astfel, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-Președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată. Menționăm, că suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat. Prin urmare, în legătură cu circumstanțele de fapt expuse supra, procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită”, se mai arată în comunicat.

Amintim că miercuri, 13 iulie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au anunțat despre citarea mamei fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, la Procuratură. Într-un comunicat de presă, socialiștii au catalogat fapta drept „un pas josnic și inuman”.

 

Articole asemănătoare

Back to top button