fbpx

Procuratura Generală o face cu ou și oțet pe deputata Inga Grigoriu: O prestație iresponsabilă, neprofesionistă și populistă

Procuratura Generală (PG) se arată deranjată de declarațiile președintei Comisie parlamentare de anchetă a „Laundromatului”, Inga Grigoriu, care a criticat atitudinea PG față de activitatea comisiei pe care o conduce. Într-o reacție publicată pe site-ul PG, instituția „regretă prestația iresponsabilă, neprofesionistă și politico-populistă a unui ales al poporului care, având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a modului în care se înfăptuiește justiția, și-a asumat rolul de justițiar, expert și și-a făcut un obicei din a lansa învinuiri nefondate şi imixtiuni în activitatea organelor de drept”.

„Prin generalizări pripite fie de clasare a dosarelor, fie de sabotare a activității Comisiei, altor judecăţi făcute fără cunoaşterea realităţilor, reacţii disproporţionate faţă de ceea ce ar trebui să constituie o anchetă penală, sanctuarul dreptăţii este grav afectat.

Cert este că prin acuzațiile sale evident deplasate, doamna deputat deja nu mai impresionează pe nimeni, agravând în continuare conflictul constituțional dintre diferiți demnitari publici în scop de PR politic”, se arată într-un comunicat al PG.

Potrivit instituției, „activitatea unei comisii parlamentare de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară și o activitate de urmărire penală nepublică, obiectul acestora fiind diferit, astfel încât cele două anchete nu pot interfera”.

„Totuși, din momentul instituirii Comisiei, procurorii au formulat 45 de răspunsuri la demersurile acesteia, în termenii și volumul prevăzut de lege.

În cazul în care, în cadrul urmăririi penale Procuratura va intra în posesia unor informații relevante pentru activitatea Comisiei de anchetă și va considera că prezentarea lor nu va prejudicia bunul mers al procedurii penale, ele vor fi prezentate suplimentar”, se mai arată în comunicat, PG adăugând că „rămâne și în continuare deschisă pentru colaborare cu toate puterile statului”.

Citește și: video | Nemulțumită de atitudinea Procuraturii, șefa Comisiei „Laundromat” adresează instituției 15 întrebări

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button