fbpx

Proceduri vamale simplificate pentru transportul gazelor naturale și altor produse energetice, aprobate de Guvern

Proceduri vamale simplificate au fost aprobate în ședința Guvernului de joi, 11 ianuarie. Modificările sunt menite să faciliteze transportul gazelor naturale și a altor produse energetice, necesare pentru crearea condițiilor de implementare a serviciilor de capacitate întreruptibilă, în conformitate cu Codul Rețelei de Gaze (CAM) și Codul Vamal al UE, precum și Regulamentul de punere în aplicare al acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noile modificări vor simplifica procedurile vamale pentru toate tipurile de mărfuri transportate prin instalație de transport fix (electricitate, gaze naturale și petrol), prin introducerea serviciilor de depozitare temporară și excluderea depunerii declarației de tranzit și a garanției vamale, ambele măsuri fiind necesare pentru alte tipuri de transport/mărfuri.

Prin operarea acestor modificări, se vor reduce costurile pentru mediul de afaceri și autoritatea vamală, oferind un cadru de reglementare previzibil privind transportul produselor energetice, precum și vor oferi mai multe oportunități participanților pe piața gazelor, inclusiv servicii pentru transportul de gaz cu flux revers.

Articole asemănătoare

Back to top button