fbpx

Prins cu minciuna? Krasnoselski anunță transnistrenii că primele doze de vaccin, oferite de România, au fost donate de OMS

Pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a publicat pe canalul său de Telegram un mesaj în care scrie că primele doze de vaccin AstraZeneca, ajunse în stânga Nistrului, au fost livrate prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). În realitate, este vorba despre 1810 de doze transmise Tiraspolului de către autoritățile de la Chișinău din primul lot de vaccin donat Republicii Moldova de către România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Îi vom vaccina în primul rând pe doritorii din sistemul medical, pe profesori, militari și pensionari”, a scris acesta.

Totodată, el a anunțat că există o înțelegere cu Federația Rusă privind livrarea a 30.000 de doze de vaccin Sputnik V, iar, în perspectivă, alte 40.000 de doze de Sputnik V ar putea ajunge în regiunea transnistreană.

Transnistria este gata să cumpere vaccinul, dar în prezent Federația Rusă are anumite angajamente de livrare a vaccinului, iar cererea depășește posibilitatea de producție”, a mai scris Krasnoselski.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au recepționat în acest weekend primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de Guvernul României, fiind luată decizia ca 1810 de doze să fie expediate la Tiraspol.

Precizăm că în această seară la Chișinău urmează să vină alte 14.000 de doze de vaccin AstraZeneca, de această dată prin intermediul platformei COVAX.

Vezi și: hartă | Repartiția vaccinurilor pe raioane: Unde au mers primele doze de AstraZeneca

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button