fbpx

Pretora de la Ciocana a părăsit izolatorul CNA. Nu poate pleca din localitate timp de două luni

Pretora de la Ciocana, Sinilga Școlnic, a părăsit izolatorul Centrului Național Anticorupție în baza ordonanței procurorului. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către purtătoarea de cuvânt a Instituției, Angela Starinschi.

Funcționara va fi cercetată în stare de libertate. Potrivit jurnal.md, care face referire la procurorul de caz, aceasta nu are dreptul să părăsească localitatea timp de 60 de zile.

Școlnic figurează într-un dosar de corupție și a fost reținută de ofițerii CNA pe 30 martie. Conform dosarului, din aprilie 2020 și până la reținere, pretora ar fi avut înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana și, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit de la agenții economici care își desfășurau activitatea prin organizarea teraselor sezoniere sume cuprinse între 3000 și 10.000 de lei.

Din informațiile colectate în cadrul anchetei, banii ar fi fost percepuți drept taxe de protecţie, dar și pentru a facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea activității agenților economici.

Suspecții au fost documentați timp mai multe luni, perioadă în care procurorii și ofițerii CNA au obținut înregistrări video şi audio care probează faptele pretins ilegale. Discuţii dintre complici ar fi avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button