fbpx

Președinta Sandu a încheiat Ziua Independenței la Ungheni: Experiența orașului este un exemplu de dezvoltare care merită preluat

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a încheiat Ziua Independenței la Ungheni. Șefa statului a declarat că experiența acestui oraș este un exemplu de dezvoltare care merită preluat și de alte localități din țară. Mesajul a fost postat pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ziua Independenței am încheiat-o la Ungheni, alături de locuitorii și oaspeții orașului, care marchează 560 de ani de la prima atestare documentară a localității. I-am felicitat pe ungheneni și echipa Primăriei pentru rezultate însemnate în modernizarea localității și îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor municipiului.

Am apreciat viziunea și capacitățile manageriale ale echipei, dar și priceperea de a dezvolta o multitudine de parteneriate cu UE, cu alți parteneri de dezvoltare sau regiuni și comunități din alte țări, care au contribuit la modernizarea orașului.

Experiența orașului Ungheni este un exemplu de dezvoltare care merită preluat și de alte localități din Moldova, căci țara noastră va fi prosperă când fiecare oraș și sat vor fi prospere. I-am salutat și pe reprezentanții mai multor orașe înfrățite cu Ungheni – din România, precum Cluj, Iași, Bistrița sau București, dar și din Georgia și Armenia.

Orașul Ungheni este mai aproape de Europa nu doar geografic, ci și după cum arată. Prin programele de dezvoltare regională și Programul „Satul European”, cu sprijinul UE și al altor agenții de dezvoltare, prin susținerea parteneriatelor la nivel de comunități vom continua eforturile pentru a moderniza fiecare localitate din țară și a ridica nivelul de trai în fiecare oraș și sat”, se arată în postarea președintei.

Articole asemănătoare

Back to top button