fbpx

Președinta a expediat Parlamentului proiectul privind simplificarea confiscării averilor acumulate prin corupție

Procesul de confiscare a averilor acumulate prin înfăptuirea actelor de corupție va fi mult mai ușor de realizat. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a expediat Parlamentului, marți, 1 februarie, un proiect de lege care prevede simplificarea procedurilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am expediat astăzi Parlamentului proiectul de lege ce are ca scop îmbunătățirea cadrului legal pentru a face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție. Legea actuală conține un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogățit ilicit și le dă posibilitate să-și păstreze averile”, scrie președinta Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, de facto, aceștia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terțe. Astfel, proiectul de lege vine să elimine această lacună.

„Eforturile noastre de îmbunătățire a normelor legislative pentru a combate corupția vor continua. Vor continua și eforturile de reformare a justiției pentru ca normele legale să fie aplicate pentru toți, fără excepție”, mai spune Maia Sandu.

Amintim că pe 7 octombrie 2021, Parlamentul a aprobat în lectura a doua lectură proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și Legii privind declararea averii și a intereselor personale.

Proiectul are scopul de a perfecționa cadrul legislativ privind funcționarea ANI și de a preveni conflictele de interese și de incompatibilitate în rândul persoanelor care exercită funcții publice sau de demnitate publică.

Articole asemănătoare

Back to top button