fbpx

Precizările poliției în cazul tinerilor bătuți în scuarul Catedralei. Ce riscă cei șase suspecți reținuți?

Poliția Republicii Moldova a venit cu o reacție în legătură cu informația apărută în presă – precum că doi tineri au fost bătuți de mai multe persoane în seara de 24 octombrie, în parcul Catedralei din mun. Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat emis de curând, oamenii legii precizează că totul a avut loc în jurul orei 23:40, la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a depistat doi tineri de 19 și 20 de ani, cu diferite leziuni, asigurând transportarea acestora la spital.

Interogați de polițiști, victimele au declarat că, aflându-se în scuarul catedralei din mun. Chișinău, fără nici un motiv au fost agresați fizic de către șase persoane necunoscute.

În rezultatul măsurilor întreprinse de polițiști, cei șase suspecți au fost reținuți și identificați. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani, doi dintre ei fiind minori. În scopul stabilirii stării de ebrietate, ultimii au fost transportați la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru prelevarea probelor biologice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287,  alin. (2) lit. b) Cod penal „Huliganism”. Pentru probarea tuturor circumstanțelor, angajații Poliției au întreprins măsuri de audieri, identificarea martorilor oculari, dispunerea examinărilor medico-legale pentru stabilirea gravității leziunilor corporale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37.500 până la 67.500 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Menționăm că, la 26 octombrie, la indicația secretarului de stat al MAI, Erhan Ianus, a fost dispusă o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aprecierea acțiunilor întreprinse de angajații Poliției.

Astăzi, 28 octombrie, în cadrul cercetărilor interne, șeful adjunct al Inspectoratului și șeful Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost suspendați din funcție pe durata desfășurării anchetei.

Articole asemănătoare

Back to top button