fbpx

Popescu: La București se va semna documentul care asigură „ireversibilitatea procesului de integrare europeană a țării noastre”

Maia Sandu și Nicu Popescu pleacă la București pentru a semna documentul care va asigura „ireversibilitatea procesului de integrare europeană a țării noastre”. Cel puțin așa afirmă ministrul de Externe al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul vizitei, urmează să fie semnată Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și România. Popescu consideră că astfel integrarea europeană a țării noastre devine decisă.

Conform lui Popescu, obiectivele documentului sunt: consolidarea comunității comune de limbă, istorie și cultură, fortificarea infrastructurii comune prin construcția de poduri, desființarea roamingului, dar și interconectare energetică, susținerea necondiționată a procesului de reforme democratice și a integrării europene, dezvoltarea economică și socială a tuturor cetățenilor noștri prin asigurarea unor instituții publice moderne și a unei justiții independente.

De menționat este că potrivit Președinției, la București vor mai pleca și secretara generală a instituției – Cristina Gherasimov, consiliera Maiei Sandu pentru comunicare publică Sorina Ștefârță, vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Culturii Sergiu Prodan, ministrul Educației Anatolie Topală, iar din delegație va face parte și Victor Chirilă – ambasadorul țării noastre în România.

Deplasarea funcționarilor va avea loc marți, 23 noiembrie. Acolo urmează să aibă loc întrevederi cu liderul de la Cotroceni Klaus Iohannis, prim-ministrul interimar român Florin Cîțu, președinta Senatului Anca Dana Dragu și președintele Camerei Deputaților Sorin Mihai Grindeanu. De asemenea, se cunoaște că minsitrul de Externe moldovan Nicu Popescu va purta discuții cu omologul său de peste Prut – Bogdan Aurescu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button