fbpx

Pompierii au avut peste 90 de misiuni cât moldovenii au sărbătorit Paștele Blajinilor. O casă și clădirea unei foste grădinițe, cuprinse de flăcări

În perioada 9-10 mai, cât în Republica Moldova s-a marca Paștele Blajinilor, Ziua Europei și s-au comemorat ostașii căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, salvatorii și pompierii au avut 94 de intervenții. Acțiunile specialiștilor au fost orientate pentru stingerea incendiilor, focarelor de ardere, deblocare dar și acțiuni de salvare.

Un incendiu în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în dimineața zilei de 11 mai. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acoperișul unei case de locuit din Orhei a luat foc. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 01:13. La fața locului au intervenit două echipe de salvatori, care au reușit localizarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Un alt caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Mereni, raionul Anenii Noi. Un incendiu a cuprins o parte din construcția unei grădinițe părăsite. Salvatorii au fost alertați în dimineața zilei de 11 mai, la ora 04:53. La fața locului pentru misiunea de stingere a incendiului au lucrat două echipe de pompieri.

În urma arderilor nu s-au raportat victime. Circumstanțele în care au izbucnit flăcările sunt identificate de către specialiști.

Articole asemănătoare

Back to top button