fbpx

Pompierii au avut peste 90 de misiuni cât moldovenii au sărbătorit Paștele Blajinilor. O casă și clădirea unei foste grădinițe, cuprinse de flăcări

În perioada 9-10 mai, cât în Republica Moldova s-a marca Paștele Blajinilor, Ziua Europei și s-au comemorat ostașii căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, salvatorii și pompierii au avut 94 de intervenții. Acțiunile specialiștilor au fost orientate pentru stingerea incendiilor, focarelor de ardere, deblocare dar și acțiuni de salvare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un incendiu în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în dimineața zilei de 11 mai. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acoperișul unei case de locuit din Orhei a luat foc. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 01:13. La fața locului au intervenit două echipe de salvatori, care au reușit localizarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Un alt caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Mereni, raionul Anenii Noi. Un incendiu a cuprins o parte din construcția unei grădinițe părăsite. Salvatorii au fost alertați în dimineața zilei de 11 mai, la ora 04:53. La fața locului pentru misiunea de stingere a incendiului au lucrat două echipe de pompieri.

În urma arderilor nu s-au raportat victime. Circumstanțele în care au izbucnit flăcările sunt identificate de către specialiști.

Articole asemănătoare

Back to top button