fbpx

Polonia: Regiunea care se declarase „zonă liberă de LGBT” renunță la titlu pentru a primi din nou bani din fonduri europene

O regiune din sudul Poloniei care se declarase „zonă liberă de LGBT” renunță la această rezoluție pentru a primi în continuare bani europeni. Uniunea Europeană anunțase anterior că zonele care adoptă politici discriminatorii împotriva minorităților nu vor mai beneficia de fonduri de la UE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legislativul regional din Swietokrzyskie a votat, în cadrul unei sesiuni speciale miercuri, să revoce rezoluția care declara regiunea „zonă liberă de LGBT”, care fusese aprobată în 2019 de mai multe municipii și regiuni poloneze, transmite g4media. 

Este pentru prima oară când o regiune din Polonia renunță la o astfel de rezoluție. Guvernul polonez a ceruse anterior autorităților locale din mai multe regiuni să renunțe la rezoluțiile lor discriminatorii pentru a putea beneficia în continuare de fonduri europene.

Guvernul ultraconservator condus de PiS a fost cel care a încurajat aceste rezoluții, despre care a spus că sunt menite să „protejeze familiile ca uniuni între un bărbat și o femeie”.

După ce Uniunea Europeană a blocat accesul Poloniei la milioane de euro în fonduri de dezvoltare pentru regiuni, însă, guvernul de la Varșovia și-a revizuit atitudinea.

Liderii europeni au denunțat rezoluțiile, iar Parlamentul European a reacționat la ele declarând întreg spațiul UE drept o „zonă de libertate pentru minoritățile sexuale”.

Liderul partidului ultraconservator polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, spunea că „ideologia LGBT”, termenul inventat de extremiști pentru a-și justifica politicile discriminatorii, „ameninţă identitatea noastră, naţiunea noastră, existenţa ei şi statul polonez”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button