fbpx

Platforma pe care agenții economici vor putea verifica certificatele de vaccinare

În scopul combaterii răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării noastre, Guvernul vine cu un apel către agenții economici să asigure respectarea acestei prevederi, prin utilizarea mecanismului existent, care este funcțional din luna octombrie 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Platforma https://certificate-covid.gov.md/, rubrica „Verifică certificat” permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în Republica Moldova, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european. Pentru a echivala certificatul COVID, eliberat de sistemul electronic național cu cel emis în țările Uniunii Europene, autoritățile Republicii Moldova au ajustat structura codului QR conform standardelor UE.

Astfel, toți deținătorii certificatelor COVID emise de sistemul național până la data de 16 noiembrie 2021, trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina  https://certificate-covid.gov.md/ pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova.

Certificatul COVID-19 cuprinde trei tipuri distincte de certificate: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare.

Amintim că, potrivit ultimei decizii a CNESP, certificatele COVID sunt obligatorii în toate spațiile închise care nu prestează servicii esențiale. Măsura se aplică în centrele comerciale, mall-uri, stațiile de așteptare a transportului public, transportul public și alte locuri.

Articole asemănătoare

Back to top button