fbpx

PG, după criticile guvernării: „Nivelul înțelegerii principiilor statului de drept este neașteptat de slab”

„Nivelul înțelegerii principiilor statului de drept este neașteptat de slab”. Este reacția Procuraturii Generale (PG) la criticile aduse instituției de actuala guvernare. Mai exact, PG s-ar referi la declarațiile președintei Maia Sandu din 10 august. Șefa statului a criticat, în cadrul unei conferințe de presă, „inacțiunile Procuraturii”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La moment, nu vedem rostul de a mai comenta ceva. Răspunsul Procuraturii la orice atentat asupra independenței sale instituționale și procesuale va fi proporțional gravității unor astfel de atacuri”, se mai arată într-un comunicat al instituției.

De menționat este faptul că, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a înregistrat un proiect de lege care prevede, inclusiv, eliberarea din funcție a Procurorului General.

În același timp, proiectul prevede modificarea legii cu privire la Procuratură și includerea unor mecanisme de evaluare a activității procurorului general și instituirii răspunderii disciplinare a acestuia.

Mecanismele presupun posibilitatea eliberării din funcție a acestuia, în cazuri întemeiate, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Articole asemănătoare

Back to top button