fbpx

Peste 800 de persoane din R. Moldova s-au vaccinat cu doza booster. Care sunt categoriile eligibile pentru imunizare

Peste 800 de persoane din Republica Moldova s-au vaccinat cu a treia doză de ser împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi, 30 noiembrie, de secretara de Stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a reiterat că vaccinurile ne protejează de apariția unor forme grave ale bolii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Organizația Mondială a Sănătății, dar și Centrul European al Bolilor, nu recomandă administrarea dozei booster pentru populația generală, ci se limitează la un grup de persoane, cu risc sporit de infectare.

În acest context, Svetlana Nicolaescu a venit cu o reacție la declarația anterioară a lui Ion Ceban, precum că doza booster ar trebui să fie administrată tuturor doritorilor.

„Să-și ia responsabilitatea primarul care a venit cu asemenea declarații. Noi, astăzi, nu avem careva recomandări pentru populația generală”, a declarat Nicolaescu.

Amintim că, începând cu 29 noiembrie, cetățenii R. Moldova au posibilitatea să-și administreze doza booster de vaccin împotriva COVID-19. În prima zi de la introducerea dozei, 812 persoane eligibile s-au vaccinat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button