fbpx

Perchezițiile în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă: Au fost ridicați peste 250.000 de lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI au finalizat perchezițiile de vineri desfășurate în Chișinău și Hîncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă, iar în rezultat au fost ridicați peste 250.000 lei și alte probe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii legii au temei să bănuiască că banii ridicați au fost acumulați din activități ilicite. Aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă.

Printre cele ridicate la percheziții sunt și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice (petarde), masă vegetală asemănătoare cu cânepa. Probele ridicate urmează să fie examinate și coroborate cu alte probe existente în cadrul dosarului penal.

Dosarul vizează pregătirile dezordinilor în masă începând din 18 septembrie 2022, până în prezent. Cercetările au loc prin prisma faptului că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi fost întreprinse acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri printre care anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni. În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor aspecte și acumulării altor probe privind activitatea grupului criminal organizat cercetat. Potrivit legii, infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 8 ani.

Menționăm că în urmă cu o săptămână, autoritățile le-au atribuit statut de bănuit la opt persoane și au ridicat 380.000 lei și alte probe, urmare a perchezițiilor efectuate în Bălți, Chișinău, Drochia și Ungheni, într-un dosar privind pregătirea dezordinilor în masă, între 18 septembrie până în prezent.

Amintim că și pe 4 noiembrie, angajații Inspectoratului Național de Investigații (INI) și ai Direcției Generale Urmărire Penală (DGUP) au desfășurat percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă.

Articole asemănătoare

Back to top button