fbpx

update | Percheziții acasă la Vasile Botnari, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Ex-directorul SIS a fost reținut

(update 14:43) Vasile Botnari a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fot confirmată de către procurora Mariana Cherpec.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Potrivit procurorei, acțiunile oamenilor legii au loc în cadrul unei cauze penale pornite pentru îmbogățire ilicită.

„Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în cadrul unei cauzei penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art. 330/2 din Codul Penal”, a declarat Mariana Cherpec.

Ea nu a oferit mai multe detalii, pe motiv că acest lucru ar putea periclita mersul anchetei.

Vasile Botnari a fost director al SIS în perioada 2018-2019 și este singurul oficial condamnat în dosarul expulzării profesorilor turci din Republica Moldova. Acesta a fost amendat cu 1760 de unități convenționale și privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de cinci ani.

Anterior, Lilian Carp a trimis un demers către ANI pentru a cere verificarea averii lui Vasile Botnari. Deputatul a afirmat că Botnari „locuiește împreună cu familia într-o gospodărie imensă, pe o suprafață de 15 ari, care cuprinde trei adrese de pe o singură stradă. Pe acest teritoriu se află trei imobile unite între ele printr-un tunel, de o valoare considerabilă, iar averea nu este reflectată în declarațiile de avere, deși domnul Botnari ar fi deținut funcție publică la momentul dobândirii acestora și era obligat să declare orice venituri”.

Articole asemănătoare

Back to top button