fbpx

Pentru Moldova s-a ales cu șefia a trei comisii parlamentare și o funcție de vicepreședinte de Parlament

Parlamentul l-a ales cu votul unanim al deputaților prezenți în sală (PAS, PDA, PDM și Pro Moldova au boicotat ședința) pe deputatul Partidului Șor, membru al platformei Pentru Moldova, Vladimir Vitiuc, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Totodată, reprezentanții platformei vor conduce câteva comisii parlamentare permanente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vitiuc a fost ales la propunerea Biroului Permanent al Legislativului. Cu această ocazie, democrata Monica Babuc a fost demisă din funcția de vicepreședinte a Legislativului prin votul majorității deputațior.

Tot la propunerea Biroului Permanent, vicepreședinta fracțiunii Partidului Șor, Violeta Ivanov, a fost votată la conducerea Comisiei parlamentarae pentru politică externă și integrare europeană, iar secretarul fracțiunii, Marina Tauber, este noua șefă a Comisiei mediu și dezvoltare regională. Totodată, secretarul platformei Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu, a fost votat în funcția de președinte al Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordinea publică.

Ruxanda Glavan, deputata platformei, a fost desemnată co-președinte a Comitetului parlamentar de asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, iar Violeta Ivanov – șefa Delegației la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Pentru Moldova: Avem 16 deputați. Reprezentarea în prezidiul Parlamentului nu e doar legală, ci și necesară

Într-o declarație de presă, platforma Pentru Moldova amintește că în prezent este formată din 16 deputați, fiind al doilea grup parlamentar ca pondere în actuala legislatură a Parlamentului.

Astfel, reprezentarea sa în prezidiul Parlamentului printr-o funcție de vicepreședinte al Legislativului este nu doar legală, dar și necesară pentru a fi respectat raportul de forțe”, susține platforma parlamentară, care menționează că Vladimir Vitiuc deține o amplă experiență legislativă, inclusiv în calitate de vicepreședinte al Parlamentului pe care a deținut-o în legislatura precedentă, experiență pe care o va utiliza pentru a eficientiza activitatea parlamentară, aceasta fiind scopul principal al creării platformei parlamentare Pentru Moldova.

Totodată, în mesaj se arată că deputații aleși astăzi în fruntea comisiilor parlamentare își vor aduce contribuția la organizarea cât mai productivă a activității acestora pentru adoptarea legilor necesare pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

În aceeași declarație, platforma cheamă la calm toate forțele politice din Parlament.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button