fbpx

Pe numele lui Vladimir Andronachi a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile. Este vizat în dosarul „Metalferos”

Pe numele lui Vladimir Andronachi a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile. Fostul democrat, considerat un apropiat al fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc, este vizat în dosarul „Metalferos”. Decizia a fost luată vineri, 29 aprilie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi 29 aprilie 2022, în rezultatul examinării demersului înaintat de către procurori, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au eliberat un mandat de arestare preventivă în contumacie, pe un termen de 30 zile, în privința ex-deputatului Vladimir Andronachi, vizat în cadrul dosarului penal „Metalferos”, a comunicat purtătoarea de cuvânt din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Amintim că Vladimir Andronachi, soția sa și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire în dosarul „furtul miliardului”.

Procuratura Anticorupție (PA) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au efectuat joi, 23 septembrie, percheziții la mai multe adrese, printre care și la domiciliul fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Andronachi în dosarul „frauda bancară”.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală procurorii au ridicat suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.

Articole asemănătoare

Back to top button