fbpx

PCCOCS va examina într-o singură procedură cauzele penale privind denunțurile false despre atentatele cu bombă

Procuratura Generală a decis retragerea cauzelor penale din cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General de Poliție (IGP) și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și examinarea lor într-o procedură unică, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în exercitarea Direcției infracțiuni informatice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP – cauze privind denunțurile false din 5 iulie, care țineau de atentatele cu bombă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, acestea sunt acum examinate într-o singură procedură. Mai mult, procurorul general a format un grup constituit din ofițeri de investigație de la INI și ofițeri de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS). A fost convocată și a avut loc ședința grupului de anchetă, fiind stabilite pistele de investigație, formulate ipoteze asupra scopurilor acestor acțiuni, dar și determinate persoanele suspecte de comiterea faptei.

Investigațiile au în vedere atât implicarea cetățenilor din interiorul statului, cât și din afară, ceea ce a determinat și inițierea cooperării cu alte jurisdicții. Subsecvent, în cadrul ședinței s-a menționat și faptul că prevederile art. 281 din Codul penal, în redacția actuală (care este o infracțiune mai puțin gravă), nu dau posibilitatea organelor de drept să efectueze măsuri speciale de investigație, fapt care reduce esențial instrumentele de investigare a crimelor din această categorie.

Totodată, s-a determinat ca prin intermediul Procuraturii Generale (PG), procuratura specializată PCCOCS să propună amendamente la legislația națională, care să asigure investigarea eficientă a unor astfel de cazuri.
Periodic, odată cu evoluția anchetei, societatea va fi informată suplimentar la subiect.

Articole asemănătoare

Back to top button