fbpx

Pașaportul de imunitate ar putea fi pus în circulație în UE până la începutul verii. Informațiile pe care le va conține

Pașapoartele de imunitatea ar putea fi puse în circulație în Uniunea Europeană până la începutul verii. Conform comisarului european pentru piaţă internă, Thierry Breton, care a punctat că acesta va facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În act se va indica dacă deținătorul a fost imunizat, dacă a fost infectat sau dacă are testul făcut și care este rezultatul lui. Pașaportul va putea fi utilizat atât în format electronic, cât și online, transmite presa străină, cu referire la AFP. „Vom respecta dorința celor care nu doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone, acesta este dreptul lor”.

Pașaportul de imunitate va conține un QR cod și va fi emis în limba fiecărei țări, dar va avea și variantă engleză.  Versiunea lui urmează să fie prezentată miercuri, iar autoritățile planifică să înceapă utilizarea lui  înaintea lunii iunie.

Amintim că, anterior, un document similar a fost introdus de Israel. Acesta le permite persoanelor care s-au vaccinat să viziteze localuri, săli de sport, dar și alte spații publice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button