fbpx

Partidul ȘOR acuză guvernarea că intimidează alegătorii din Hâncești și încearcă să-l excludă pe candidatul formațiunii din cursa electorală

PSRM și președintele Igor Dodon este acuzat că ar întreprinde tentative ca să-l excludă pe candidatul Partidului Politic ȘOR, Vitalie Balinschi, din campania electorală pentru alegerile parlamentare noi de la Hâncești. Potrivit Partidului ȘOR, în acest scop ar fi utilizate instituțiile statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La 26 februarie, mai mulți angajați ai Procuraturii și polițiști ar fi descins în mai multe localități, intimidând oamenii și încercând să obțină mărturii precum că aceștia ar fi primit bani ca să meargă la OrheiLand, declară deputatul Denis Ulanov.

Parlamentarul consideră că descinderile ar fi fost organizate în urma unei pretinse plângeri depuse de un primar. Ulanov spune că asemenea călătorii sunt organizate în mai multe localități, dar anume la Hâncești acțiunea a fost demarată în plină campanie electorală.

„Partidul Politic ȘOR susține că deține informații că descinderea a fost organizată la comanda lui Igor Dodon, care încearcă astfel să prevină înfrângerea candidatului său la scrutin. Igor Dodon și PSRM știu că nu au nicio șansă să învingă la Hâncești, iar o înfrângere în această circumscripție i-ar afecta mult șansele la viitoarele alegeri prezidențiale. De aceea încearcă să excludă candidatul nostru, care are șanse reale la victorie”, declară Denis Ulanov.

Candidatul Partidului ȘOR, Vitalie Balinschi, spune că el desfășoară o campanie electorală corectă, bazată pe informarea alegătorilor și discuțiile în baza programului său și îi îndeamnă pe contracandidați să îi urmeze exemplul.

„La fel, cum i-am invitat la începutul campaniei să ducă o luptă corectă și cinstită, fac și astăzi apel să ne lansăm într-o competiție a ideilor și proiectelor pentru oameni. Să nu folosim resursele administrative în fraudarea alegerilor și să nu folosim instituțiile statului în campania electorală”, conchide el.

Partidul Politic ȘOR a prezentat și o declarație în care a condamnat intimidările și abuzurile care ar fi fost comise de guvernare în campania electorală de la Hâncești. În document se menționează că formațiunea politică respinge categoric acuzațiile de corupere a alegătorilor și constată că în Republica Moldova s-ar instaura un regim dictatorial, controlat de președintele Igor Dodon. Partidul Politic ȘOR a chemat cetățenii să nu se lase intimidați și a făcut apel către procurori, judecători și alți angajați ai organelor de drept să refuze executarea comenzilor politice „ale unui regim aflat în agonie”.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Partidului ȘOR au prezentat mai multe probe despre încălcarea Codului electoral de către PSRM și candidatul acestora. La Onești, de exemplu, primarul localității ar fi făcut campanie electorală în favoarea candidatului PSRM. De asemenea, acesta ar fi oferit consultanță medicală gratuită femeilor din sat, ceea ce ar putea fi calificat drept mituire electorală.

Articole asemănătoare

Back to top button