fbpx

Parlamentul a votat! Alocațiile pentru veterani vor crește cel puțin cu 100 de lei

Deputații au votat, astăzi, 19 noiembrie, în ambele lecturi, proiectul care prevede majorarea alocațiilor lunare pentru veterani și persoanele care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Majorarea se referă atât la persoanele care au luptat în Transnistria, cât și cele implicate la luptele din Afganistan, dar și cetățenii decorați cu ordine și medalii pentru serviciul militar în cel de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state, vor primi cu 200 de lei mai mult. Așadar, alocațiile lor vor ajunge până la 500 de lei.

De asemenea, urmează a fi majorată alocația pentru persoanele cu dizabilități de pe urma războiului sau lichidării avariei de la Cernobîl. Ele vor primi cu 100 lei mai mult, iar alocațiile vor crește până la 800 de lei pentru persoanele cu dizabilități severe, până la 650 de lei pentru cele cu dizabilităţi accentuate și până la 575 de lei pentru cele care au dizabilități medii.

Totodată, în urma modificărilor urmează să se majoreze alocația pentru persoanele decorate cu ordine și medalii în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Alocațiile lor vor crește până la 275 de lei.

Pentru implementarea legii sunt necesare 67,1 milioane de lei. Resursele financiare urmează a fi prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button