fbpx

Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor Laundromatului

Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălătoria banilor murdari în proporții deosebit de mare prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de hotărâre în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile și va audia părțile şi persoanele despre care se presupune că ar fi fost implicate. În termen de 120 de zile, Parlamentului îi va fi prezenta raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor spălării banilor începând cu anul 2010.

„Сomisia nu va substitui organele de anchetă, ci va fi împuternicită să consolideze eforturile tuturor instituțiilor statului pentru elucidarea circumstanțelor Laundromatului. Acțiunile ar urma să aducă rezultate concrete pentru identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere, dar și pentru purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă”, susțin reprezentanții Platformei DA, cei care au elaborat proiectul.

Din Comisie vor face parte deputați de la toate fracțiunile parlamentare: Inga Grigoriu (președinta Comisiei), Alexandr Suhodolski (vicepreședinte al Comisiei), Dumitru Alaiba (secretarul Comisiei), Bogdan Țîrdea, Ludmila Guzun, Denis Ulanov și Vladimir Cebotari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button