fbpx

Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Plahotniuc, a fost reținută în Belgia. Era dată în căutare internațională

Notara Olga Bondarciuc, despre care se vorbește că i-ar fi oferit servicii lui Vlad Plahotniuc, a fost reținută în Belgia. Aceasta era anunțată în căutare internațională.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție (IGP), drept urmare a acțiunilor interprinse de angajații BNC Interpol și a partenerilor de peste hotare, luni, 27 septembrie, Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia.

„La 22 aprilie 2020 în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol a fost transmisă solicitarea referitor la anunțarea în căutare internațională în vederea localizării Olgăi Bondaricuc, în vârstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Plahotniuc Vladimir, fiind pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă”, se arată în comunicatul IGP.

La 4 iunie 2021, notara a fost anunțată în căutare internațională în vederea arestării și extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia în baza difuziunii de căutare internațională emise în baza solicitării BNC Interpol Chișinău. În aceeași zi de către autoritățile belgiene a fost confirmat arestul persoanei în cauză.

Notara lui Plahotniuc urmează a fi extrădată autorităților din Republica Moldova.

Amintim că anterior Olga Bondarciuc susținea că Veaceslav Platon ar fi amenințat-o ca să semneze o declarație falsă în favoarea sa. Aceasta a înregistrat un filmuleț în care a relatat despre presupusele presiuni la care ar fi fost supusă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button