fbpx

Oficial de la București, despre limba de stat a Republicii Moldova: În Constituție scrie moldovenească, dar este scris în română

Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, speră ca la Chișinău să fie identificat un consens politic pentru modificarea articolului 13 din Constituție și modificarea denumirii limbii de stat în „română”. Actualmente în Legea Supremă aceasta este numită „moldovenească”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută de oficialul de peste Prut în studioul emisiunii „Punctul pe Azi”, difuzată la TVR Moldova, transmite IPN. De menționat este că funcționarul de la București s-a aflat la Chișinău de Ziua Limbii Române.

„Această sărbătoare s-a născut la Chișinău, chiar dacă limba română o vorbim peste tot. Sărbătoarea s-a născut în 1989 atunci când cetățenii din stânga Prutului au avut curajul și puterea să ceară ceea ce li se cuvine, și anume, să fie recunoscută limba română ca limbă oficială, să fie recunoscută grafia latină. (…)

Interesant este faptul că în Constituție scrie limba moldovenească, dar este scris în limba română. Și toți cei care-i spun „limbă de stat”, „oficială”, tot în limba română o spun. Sper că în curând se va corecta această greșeală lingvistică și istorică”, a punctat Dupu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button