fbpx

Oficial! Barcelona a anunțat că Messi nu va continua la gruparea catalană

Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona! Deși părea că este doar o chestiune de timp până când argentinianul semnează noul contract, clubul catalan a anunțat că Lionel Messi nu va mai continua pe Camp Nou. Acest anunț vine după ce, deși s-a ajuns la un acord între cele două părți, nu au putut fi îndeplinite mai multe aspecte economice ce țin de regulamentul La Liga.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lionel Messi nu a putut fi înregistrat din cauza plafonului salarial impus de oficialii campionatului din Spania, transmite Digi Sport.

Oficialii Barcelonei au luat masa astăzi cu Messi și cu reprezentanții săi, iar atunci a fost momentul când afacerea a picat.

„Din cauza acestei situații, Leo Messi nu poate continua la FC Barcelona. Cele două părți regretă profund că nu pot fi îndeplinite dorințele atât ale jucătorului, cât și ale clubului”, se arată în comunicatul oficial emis de Barcelona.

„Barcelona îi mulțumește din tot sufletul jucătorului pentru aportul adus la dezvoltatea acestui club și îi dorește tot ce este mai bun în plan personal și profesional”, au mai scris catalanii.

După ce a câștigat Copa America cu Argentina, Lionel Messi era așteptat să semneze noul contract cu Barcelona, care urma să se întindă pe 5 ani, conform unor surse din Spania. Asta cu toate că jucătorul are deja 34 de ani.

De altfel, este surprinzător că atacantul nu a mai semnat, având în vedere că el fusese de acord să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, cifrat la 76 de milioane de euro pe an.

Acum, presa spaniolă susține că pentru catalani va fi „o joacă de copil” să reducă masa salarială impusă de La Liga. Responsabilul din club cu așa ceva este Ferran Reverter. Un eventual nou contract al lui Messi ar fi îngreunat și mai mult situația financiară a clubului, care trebuie să „taie” de oriunde poate.

Asta cu toate că Messi aduce și un mare capital de imagine, care generază o mulțime de bani. Se pare însă că nu suficient de mulți pentru a se justifica semnarea unui nou contract pe un asemenea salariu.

Barcelona are cea mai mare masă salarială din lume. Pe finalul anului trecut, salariile pe care le plătea Barcelona pe an totalizau 800 de milioane de euro. Din această sumă, 70 la sută reprezenta salariile fotbaliștilor.

Articole asemănătoare

Back to top button