fbpx

Numărătoarea inversă a început: Ce țări au intrat deja în 2021 și cum petrec oamenii anul care a schimbat radical lumea

Numărătoarea inversă a început. Țările au început să spună, rând pe rând, „La mulţi ani, 2021”! Care sunt primle state care au intrat în noul an, dar și cum petrec oamenii 2020, anul care a schimbat radical lumea, îți spunem mai jos. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primii care au lăsat în urmă anul pandemiei de coronavirus sunt locuitorii din Samoa şi Insula Crăciunului, joi, la 12:00, ora Republicii Moldova, fiind urmaţi 15 minute mai târziu de Insulele Chatham din Noua Zeelandă.

Restul teritoriilor neo-zeelandeze strigă  „La mulţi ani! Un an nou fericit!” la ora 13:00, pentru ca apoi ecoul urărilor să se audă în Rusia, Australia, Japonia, Coreea de Sud, China, Filipine, Indonezia, Thailanda, India şi restul Asiei.

Pe măsură ce Asia îşi ia rămas bun de la 2020, un an tumultuos din multe puncte de vedere, vom asista la festivităţile de Revelion. Ca o notă generală, se va sărbători la scară redusă pe fondul temerilor de răspândire a coronavirusului, scrie Mediafax.

China

Beijing, capitala celei mai populate ţări din lume, a anulat spectacolul anual de lumini organizat cu ocazia Revelionului 2021 la Turnul Central de Televiziune din China. De asemenea, Templul Beijing Yonghe Lama a redus la jumătate numărul de vizitatori permişi joi. Mulţi turişti chinezi au ales ca anul acesta să stea acasă ori să se aventureze în excursii interne mai scurte.

Coreea de Sud 

Joi seară, faimoasa trupă de K-pop BTS susţine un concert online în Coreea de Sud, în timp ce observatorii din alte părţi ale ţării urmăresc dacă vecinii lor din nord organizează focul de artificii de Anul Nou, în Phenian.

În alte zone din Coreea de Sud, guvernul a impus restricţii de călătorie. Plajele din Gangueng, de pe coasta de est a ţării, vor fi închise pentru turişti. Oamenii se adunau acolo an de an pentru a privi primul răsărit al Anului Nou. Ceremonia cu clopote de la pavilionul Bosingak din Seul a fost anulată pentru prima dată din 1953, dar poate fi urmărită pe site-ul oraşului.

Singapore

În centrul oraşului Marina Bay din Singapore va fi prima dată din 2005 când nu va exista niciun foc de artificii în noaptea dintre ani. În schimb, focurile de artificii vor lumina cerul în diferite puncte ale insulei sud-estice.

India

Sărbătorile de Anul Nou din India vor fi, cel mai probabil, compromise anul acesta. Mai multe state şi oraşe importante au impus carantină nocturnă, au restricţionat adunările mari şi au închis pub-urile şi restaurantele.

India

Sărbătorile de Anul Nou din India vor fi, cel mai probabil, compromise anul acesta. Mai multe state şi oraşe importante au impus carantină nocturnă, au restricţionat adunările mari şi au închis pub-urile şi restaurantele.

Autorităţile din New Delhi au declarat că nu vor permite grupuri mai mari de cinci persoane în locurile publice, în timp ce capitala financiară Mumbai şi capitala tehnologiei Bengaluru au limitat adunările la cel mult patru persoane.

Europa

În Europa, Moscova va fi prima capitală care sărbătoreşte Revelionul, la 23:00, ora Republicii Moldova. Până vineri, la ora 14:00, întreaga Planetă va avea pe perete noul calendar, al anului 2021, mai notează sursa citată.

Marea Britanie

Spectacolul de focuri de artificii de pe râul Tamisa din Londra este anulat anul acesta, iar o mare parte din Anglia se află sub restricţii dure care limitează accesul în spaţiile publice. BBC va difuza însă o emisiune specială, pentru ca oamenii să se bucure de Revelion şi în case.

Statele Unite ale Americii

Globul de cristal va cădea în Times Square şi va fi sărbătoare, dar…fără public. Spectacolul va fi transmis în direct de mai multe televiziuni, aşa că oamenii vor putea privi totul fără a aşteapta ore întregi în frig.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button