fbpx

„Nu învățământului la distanță”. A fost lansată o petiție online prin care părinții cer revenirea copiilor în sălile de clasă

Pe internet a fost lansată o petiție prin care se cere revenirea copiilor în sălile de clasă, la orele cu prezență fizică. Autoarea petiției, Ala Revenco, susține că autoritățile din Moldova nu au asigurat nici elevii, nici părinții cu cele necesare pentru realizarea predării la distanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În petiție se face referire la faptul că instituțiile de învățământ au fost închise, pe când localurile și bisericile au rămas deschise, iar transportul public circulă și transportă pasageri la capacitate maximă.

„Elevii nu au fost asigurați cu echipamente, care le permit accesul calitativ la învățămîntul online, aceste cheltuieli fiind considerabile sau chiar imposibile pentru un număr mare de familii.

Profesorii au fost asigurați doar parțial cu tehnică de calcul pentru a putea organiza învățământul la distanță;

Părinții nu beneficiază de condiții de muncă adaptate la realitățile pandemice și realizarea procesului educațional la distanță (muncă la distanță, regim flexibil, concedii suplimentare și îndemnizații pentru perioada învățământului la distanță etc.)”, se arată în textul petiției.

Semnatarii solicită Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale anularea punctului 6 a Hotărârii nr. 47 din 26 februarie și continuarea desfășurării orelor cu prezența fizică a elevilor și profesorilor.

Amintim că, pe 26 februarie, CNESP a emis o nouă Hotărâre prin care a suspendat activitatea instituțiilor de învățământ, a teatrelor și sălilor de concert. Totodată, s-a decis că pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova va fi necesară prezentarea unui test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.

În aceeași hotărâre este solicitată suspendarea circulației transportului public în zilele de weekend. Totuși, Comisia Teritorială Chișinău nu a dat curs solicitării și a anunțat ieri că transportul public va transporta pasageri atât sâmbăta, cât și duminica, însă după un program stabilit special.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button