fbpx

Noi detalii despre perchezițiile la domiciliul lui Andrian Candu. Demnitarul și-ar fi mărit nejustificat averea cu 4,5 milioane de lei

Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, a fost subiectul perchezițiilor efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupție, într-o cauză penală pornită pe fapte de îmbogățire ilicită, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică. Acțiunile de urmărire penală au avut loc în această dimineață, iar temei pentru inițierea procesului penal a servit sesizarea Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a efectuat controlul averii și intereselor personale ale demnitarului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmărirea penală a pornit de la faptul că în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016, Andrian Candu ar fi obținut o cotă parte dintr-o societate cu răspundere limitate(SRL) autohtonă, precum și și-ar fi suplinit bugetul familiei cu mijloace financiare nejustificate, în sumă de aproape 800.000 de lei.

De asemenea, în perioada august 2016 – martie 2020, demnitarul și-ar fi majorat averea cu mijloace financiare și bunuri imobile, utilizând în acest sens bani din surse nejustificate, în sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Pentru fortificarea probatoriului, ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul familiei fostului deputat și în alte trei imobile deținute în proprietate de către acesta. Ex-președintele Parlamentului a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat la CNA.

Autoritățile precizează că, în prezent, se efectuează și alte acțiuni pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate. Acestea sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanei vizate și respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Articole asemănătoare

Back to top button