fbpx

Nicu Popescu, la Riga: Suntem hotărâți să rămânem și să ne dezvoltăm ca parte a lumii libere

Ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, se află într-o vizită la Riga, unde s-a întâlnit cu omologul său Edgars Rinkēvičs, dar și alți demnitari. Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale moldo-letone, dar și despre situația regională în contextul războiului din Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La conferința noastră de presă am declarat că solidaritatea noastră cu Ucraina rămâne neclintită. Pe măsură ce Moldova avansează pe calea aderării la UE, continuăm proiectele de dezvoltare, consolidăm instituțiile democratice, reformăm sistemul de justiție, luptăm împotriva corupției și generăm oportunități economice. Suntem hotărâți să rămânem și să ne dezvoltăm ca parte a lumii libere”, a scris Nicu Popescu pe rețelele de socializare.

Ministrul a spus că a convenit, împreună cu ministrul de Externe al Letoniei, să relanseze activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru cooperare economică, industrială și tehnico-științifică și a Consiliului de afaceri moldo-leton.

„M-am referit și la necesitatea finalizării negocierilor și semnarea Acordului în domeniul securității sociale și la posibilitatea încheierii unor acorduri în domeniul conversiunii permiselor de conducere și cooperarea dintre instituțiile pentru afaceri interne din țările noastre”, a mai scris Nicu Popescu.

În ultimele decenii, circa 90 de proiecte susținute de Letonia au sprijinit dezvoltarea regională a Republicii Moldova, reforma sistemului judiciar, consolidarea sistemului financiar, îmbunătățirea managementului frontierelor, sistemul de sănătate, sprijinul presei independente și multe altele.

Amintim că Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, s-a aflat în perioada 4 – 5 ianuarie la Tallinn, Estonia și Riga, Letonia, pentru aprofundarea dialogului bilateral moldo-estonian și moldo-leton, discutarea agendei europene și a subiectelor de actualitate în plan regional.

 

Articole asemănătoare

Back to top button