fbpx

Nicu Popescu evaluează situația R. Moldova referitor la aderarea la UE: „Împreună vom reuși să aducem Moldova în UE”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că fost publicată cea de-a doua parte a Opiniei Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Aceasta completează prima parte a Opiniei, care a fost difuzată pe data de 17 iunie 2022 și a evaluat criteriul politic și criteriul economic de aderare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și-a expus părerea pe rețelele de socializare vineri, 3 februarie, despre Opiniei Comisiei Europene despre cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană:

„Vom ajusta planurile noastre privind cele 33 de capitole ale acquis-ului comunitar, conform raportului analitic al Comisiei Europene publicat pe data de 2 februarie 2023. Împreună cu toți colegii din guvern, deja am trasat o bună parte din obiectivele de rigoare în proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul curent.

Împreună am pornit aderarea la Uniunea Europeană, împreună vom reuși să aducem Moldova în UE!” – a declarat premierul.

Conform raportului, Republica Moldova este la: nivel începător de pregătire în 12 domenii, un anumit nivel de pregătire în 17 domenii, nivel moderat de pregătire în trei domenii.

Raportul analizează nivelul de pregătire al țării noastre din punct de vedere al standardelor înaintate către statele membre ale UE apreciind situația conform unui sistem de evaluare al Comisiei Europene.

Articole asemănătoare

Back to top button