fbpx

Nava Ever Given va părăsi mâine Canalul Suez, la trei luni după ce a blocat calea navigabilă și a fost sechestrată de Egipt

Un tribunal din oraşul egiptean Ismailia a ridicat marţi ordinul de restricţie care viza nava portcontainer Ever Given, decizie care va permite navei să îşi reia, miercuri, navigaţia prin Canalul Suez, informează Reuters, citând un avocat şi mai multe surse judiciare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La finele lunii martie, nava „Ever Given”, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului Suez, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând una dintre cele mai aglomerate rute de navigaţie ale lumii, scrie digi24.

După ce a fost repusă pe linia de plutire, în data de 29 martie, nava a fost vizată de un ordin de restricţie, în condiţiile în care Autoritatea Canalului Suez (SCA) a încercat să obţină despăgubiri de la proprietarul navei, firma japoneză Shoei Kisen şi asiguratorii săi, informează Agerpres.

Proprietarul navei şi asiguratorii au anunţat duminică un acord cu Autoritatea Canalului Suez (SCA) privind despăgubirile ce vor fi plătite pentru că „Ever Given” a blocat traficul prin canal.

Ahmed Ali, un avocat care reprezintă firma japoneză Shoei Kisen, a declarat marţi că a fost informat de o decizie a tribunalului economic din Ismailia prin care este ridicat ordinul de restricţie care viza nava Ever Given.

La rândul său, Autoritatea Canalului Suez (SCA) a informat şi ea că navei Ever Given i se va permite miercuri să îşi reia navigaţia.

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa.

În 2020, au trecut prin această cale maritimă aproape 19.000 de nave, adică o medie de 51,5 nave în fiecare zi.

Articole asemănătoare

Back to top button