fbpx

NATO restricționează accesul personalului bielorus în sediul Alianței

NATO va restricționa accesul personalului misiunii diplomatice a Belarusului în sediul Alianței, a anunțat secretarul general Jens Stoltenberg, luni, în contextul deturnării avionului în care se afla disidentul bielorus Roman Protasevici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am decis să restricționăm accesul personalului bielorus la sediul NATO”, a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă înainte de întâlnirile miniștrilor apărării ai țărilor NATO.

Belarusul nu este membru NATO dar a păstrat legături cu alianța nord-atlantică din 1992 și are o misiune diplomatică din 1998, relatează digi24.

Personalul acesteia poate să participe la seminare și întâlniri la NATO și în țări NATO ca parte a parteneriatului de cooperare pentru probleme precum controlul armamentului și educația militară.

Deturnarea cursei Ryanair Atena-Vilnius pentru arestarea unui jurnalist disident de regimul Lukașenko în urmă cu o săptămână a produs indignare în Occident și a dus la impunerea de noi sancțiuni împotriva Belarusului.

Stoltenberg a solicitat, anterior, o anchetă internaţională asupra acestui „incident serios şi periculos”.

O propunere de suspendare a Belarusului din programul de cooperare al NATO, Parteneriatul pentru Pace, nu a mai fost supusă votului după ce Turcia a blocat-o pentru a nu își strica relațiile cu Rusia, cel mai apropiat aliat al lui Lukașenko.

Articole asemănătoare

Back to top button