fbpx

Natalia Gavrilița, de Ziua Internațională a Tineretului: „Integrarea europeană este proiectul unei generații”

Ziua Internațională a Tineretului a fost marcată, astăzi, printr-o serie de activități de cultură, educație și socializare, desfășurate în orașul Ștefan Vodă care, în acest an, are statutul de „Capitală Națională a Tineretului”. Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a remarcat dorința tinerilor de explorare continuă și schimbare, menționând că implicarea activă a acestora în promovarea politicilor pentru tineret va aduce, în viitor, numeroase beneficii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Știm că tinerii se așteaptă ca vocea lor să fie auzită, ca problemele și îngrijorările lor să fie luate în serios, ca aspirațiile lor să se regăsească în deciziile pe care le luăm la nivel de Guvern sau Parlament. Asta și facem! Am demarat mai multe programe menite să vă ofere astăzi, în Republica Moldova, oportunități pentru o viață mai frumoasă și prosperă”, a spus Natalia Gavrilița.

Prim-ministra s-a referit la inițiativele lansate recent de Executiv, printre care voucherele culturale cu care tinerii vor putea merge gratuit la un spectacol de teatru, la muzeu sau vor putea cumpăra cărți. De asemenea, cu ajutorul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și a Programului național „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, tinerii vor putea obține granturi sau credite pentru a începe o carieră în business.

În același timp, șefa Executivului a subliniat că autoritățile vor elabora legea internshipului și un program de stagii pentru anul 2023, iar, în prezent, împreună cu Delegația Uniunii Europene, este implementat un program de stagii în cadrul instituțiilor publice. Acesta oferă tinerilor posibilitatea de a vedea cum derulează procesele administrative și cele de transformare a țării, necesare pentru atingerea obiectivului de integrare în Uniunea Europeană.

„Avem nevoie de voi chiar la Guvernul Republicii Moldova. Avem nevoie de contribuția voastră, de entuziasmul, creativitatea și inovația de care numai tinerii pot da dovadă. Integrarea europeană este proiectul unei generații și este proiectul vostru”, a adăugat prim-ministra.

Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual, la data de 12 august, prin evenimente care aduc problemele tinerilor în atenția comunității internaționale și promovează potențialul tinerilor de a fi parteneri în societatea globală actuală. Unul dintre elementele este alegerea, în fiecare an, a unei locații noi pentru celebrarea evenimentului. Astfel, pe parcursul ultimilor ani, sărbătoarea a fost găzduită de s. Varnița, Cahul, s. Costești, s. Sipoteni – localități desemnate „capitale ale tineretului”.

Articole asemănătoare

Back to top button