fbpx

Motivul pentru care OMS a amânat aprobarea vaccinului Sputnik V

Aprobarea vaccinului împotriva COVID-19, Sputnik V a fost suspendată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), din cauza unor nereguli depistate la una dintre fabricile de producție, transmite RIA Novosti.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Producătorii trebuie să se asigure că locurile în care sunt produse vaccinurile corespund standardelor necesare. În ceea ce privește aprobarea vaccinului Sputnik V pentru utilizare de urgență, procesul este suspendat din cauza că, în timpul unor verificări la una dintre fabricile unde sunt produse o parte din vaccinuri, s-a constatat că că acestea nu corespund practicilor necesare pentru producere”, a declarat Jarbas Barbosa, responsabil din cadrul Pan American Health Organization (PAHO), reprezentanță regională a OMS.

Totodată, Barbosa a precizat că reprezentanții OMS vor efectua o nouă inspecție după ce vor fi luate măsurile necesare în cadrul fabricii respective.

În luna iunie, experții OMS au efectuat un control în Rusia și au elaborat un set de recomandări cu privire la producerea vaccinului Sputnik V, Potrivit presei rusești, ar fi vorba despre măsuri în legătură cu protecția mediului înconjurător și monitorizarea deșeurilor medicale.

Amintim că Sputnik V este aprobat în 70 de țări, inclusiv Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, vaccinul are o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19 și 100% împotriva formelor severe ale virusului. Se administrează în două etape la un interval de 3 săptămâni.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button