fbpx

Vor preveni situațiile de risc și vor interveni în caz de urgență. Peste 470 de angajați ai IGSU, la datorie de Revelion

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) vor fi la datorie în noaptea dintre ani. Peste 470 de angajați IGSU cu 150 unități de tehnică sunt gata să intervină în situații de risc. Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În vederea prevenirii situațiilor de risc, specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special ce ține de utilizarea surselor de încălzire și exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Pompierii roagă cetățenii să nu supraîncălzească sobele și să stingă focul pe parcursul nopții. Mai mult, de recomandări au parte și persoanele care folosesc aparate electrice de încălzit. Întru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, salvatorii atenționează asupra pericolului instalațiilor defecte, sau neautorizate. În cazul defecțiunilor este indicată apelarea specialiștilor pentru remedierea problemei.

Totodată, pentru prevenirea producerii unui incendiu, pompierii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la instalarea și poziționarea bradului. Astfel, acesta nu trebuie să atingă caloriferele, instalații electrice și cele de încălzit.

De asemenea, conform specialiștilor decorațiunile electrice defecte pot duce la izbucnirea arderii, de aceea este strict interzis aprinderea lumânărilor pe brad, iar luminițele și ghirlandele electrice trebuie să fie stinse pe timp de noapte.

O atenție separată trebuie acordată și minorilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Astfel, în condiții de temperaturi oscilante, maturii sunt îndemnați să monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și bazinelor acvatice.

De Revelion, angajații IGSU vor fi la datorie, în vederea menținerii siguranței cetățenilor. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button