fbpx

Moldovenii se pot programa online la vaccinare contra COVID-19. Cei care nu sunt eligibili, plasați în lista de așteptare

De joi, 13 mai, moldovenii se pot programa online la vaccinare contra COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, cei care sunt eligibili vor introduce datele corespunzătoare, iar ceilalți se vor înregistra în lista de așteptare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru vaccinare, doritorii trebuie să acceseze platforma www.vaccinare.gov.md, să tasteze butonul „programează-te la vaccinare” și să introducă datele personale. Li se va solicita să aleagă localitatea, punctul de vaccinare, dara, ora și să indice numele, datele de contact, codul personal și categoria din care fac parte.

Cei care urmează să se imunizeze sunt îndemnați să păstreze confirmarea și să se prezinte fără întârziere la punctul de vaccinare, potrivit programării stabilite. În cazul în care solicitantul va fi informat că nu este eligibil pentru etapa respectivă sau nu sunt locuri disponibile, acesta se va înregistra pentru a fi inclus în lista de așteptare. În momentul disponibilității unor doze de vaccin, el va fi contactat pentru a se programa și a-i fi administrat serul.

 

De asemenea, MSMPS, în comun cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF Moldova au elaborat o serie de materiale informative, audio și video, care au fost distribuite la nivel național, la posturile de televiziune și radio, pentru sensibilizarea populației cu privire la importanța vaccinării împotriva COVID-19.

Conform datelor oficiale, până acum în Republica Moldova s-au administrat peste 202.000 de doze de vaccin conta COVID-19. Actualmente, parțial, se desfășoară și a treia etapă de imunizare.

Articole asemănătoare

Back to top button