fbpx

Moldovenii pot călători din nou în Ucraina. Condițiile pe care trebuie să le respecte

Moldovenii pot călători din nou în Ucraina. Totuși, pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare, ei vor prezenta testul negativ la COVID-19 și vor procura polița de asigurare corespunzătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasada Moldovei la Kiev precizează că polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în țara vecină. Testul prin metoda PCR (în limba rusă sau engleză) poate fi realizat cu cel mult 48 de ore înainte de trecerea frontierei în laboratoarele de la noi, cât și în cele ucrainene – timp de 48 de ore după traversarea hotarului.

În cazul tranzitării Ucrainei, moldovenii vor prezenta dovada că nu se vor afla mai mult de două zile pe teritoriul statului vecin, de exemplu biletul la autocar sau avion. În cazul apariției unor situații problematice, conaționalii pot apela la reprezentanța diplomatică a Moldovei, telefonând la numărul +380-44-521-22-79 sau prin poșta electronică kiev@mfa.gov.md. Totodată, cazurile de urgență pot fi semnalate la linia telefonică de urgență a Ambasadei: +380683842016, serviciul fiind disponibil non-stop, inclusiv pe WhatsApp și Viber.

Articole asemănătoare

Back to top button