fbpx

Moldovenii care beneficiază de alocații de peste Prut se vor bucura de o majorare cu 15% a pensiei

Pensiile românilor au crescut cu 15% din 1 septembrie, ceea ce reprezintă o sumă de 270 de euro. Anunțul a fost făcut de ministrul român al Muncii, Marius Budăi, care a menționat că vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creșterea punctului de pensie la 1265 de lei românești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru înseamnă că, și moldovenii care au o dublă cetățenie și beneficiază de pensii din partea statului român, se vor putea bucura de majorarea alocațiilor.

„Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcție de valoarea punctului de pensie, și anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizația socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei.

Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poșta Română și primele sume au fost achitate către Poșta Română, și începând de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face și primele plăți”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale din România, potrivit Mediafax.

În Republica Moldova, pensia medie constituie 1277,6 lei, echivalentul a 64 de euro, aceasta acoperind minimul de existență doar la nivel de 60,4%.

 

Articole asemănătoare

Back to top button